Как да намерите и изтриете данните, които Facebook събира върху вас

Как да намерите и изтриете данните, които Facebook събира върху вас

Ако се притеснявате за каква лична информация Facebook е събрала върху вас, има начин да я намерите и да я изтриете.

Националният разследващ кореспондент Джеф Росен демонстрира на сряда днес как да изтегли цялата информация, която Facebook е събрала върху вас, тъй като компанията се занимава с продължаващо противоречие във връзка с нарушенията на данните и проблемите, свързани с поверителността.

Как да намерите и изтриете данните, които Facebook събира върху вас

Mar.28.201804:25

Понастоящем единственият начин за достъп до личната ви информация е да отидете онлайн на facebook.com/settings.

В долната част на екрана докоснете “Изтеглете копие на вашите Facebook данни”, след което кликнете върху “Изтегляне на архив”.

Вземи новата книга на Джеф Россен, “Росен на спасението”, тук.

След като въведете паролата си, тя ще изпрати всички данни на имейл адреса, свързан с вашия акаунт във Facebook, което отне около 15 минути, когато Росен завърши процеса. Трябва да сте на компютър, за да получите достъп до информацията.

Ето какво знаят за вас Facebook, Netflix, Candy Crush и други приложения

Mar.28.201803:37

Росен беше изненадан да научи, че Facebook съхранява данни от личните си разговори, изтрити приятели, посещавани събития, снимки и видеоклипове на децата си и списък с контактите му с телефонни номера на всички, съхранени в телефона му.

Не само неговите Facebook приятели, но и всички контакти в телефона му, независимо дали са потребители на Facebook или не.

Можете да изтриете информацията, като отворите приложението Facebook на телефона си. Натискайте бутона с трите реда в долния десен ъгъл, превъртете до “Настройки”, след което докоснете “Регистър на активността”.

Оттам можете да отидете на определена година и да изтриете данни от различни категории, като например да изтриете цялата си фото и видео активност от 2010 година.

Ето как да защитите личните си данни във Facebook (или да ги изтриете за добро)

Mar.21.201803:07

Избирането за изтриване на категория го отнема от сървърите на Facebook, но компанията твърди, че също като изтриването на профила ви, може да отнеме до 90 дни, за да може тази информация да бъде напълно изтрита от сървърите си.

Facebook обяви в сряда сутринта, че през следващите седмици ще преработи настройките си за поверителност на мобилни устройства, за да улесни достъпа на потребителите до личната им информация.

Промените включват ново меню “Скриптове за поверителност” и инструменти, които ще позволят на потребителите по-лесно да намират, управляват и изтриват личните си данни.

След като историята ни излъчи за Facebook, Netflix, Candy Crush и други приложения, Netflix каза пред NBC News: “Ние приемаме сигурността на сметките и данните на нашите членове сериозно и Netflix използва множество проактивни мерки за откриване на измамна дейност, за да запази Netflix услугата и сигурността на нашите членове. “

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 61 =

Adblock
detector